Van, amikor egy süteményt a krém tesz izgalmassá. A lágy vanília íz és szín a maga egyszerűségével emeli ki ezt a süteményt a többi közül. Az ilyen egyszerű desszerteket úgy teheted különlegessé, hogy a dekorálással kísérletezel. A krémet számtalan módon felviheted a piskótára, és így esélyes, hogy akár sosem készül el ugyanolyanra kétszer ez a süti.
Hozzávalók:
3 tojásból készített diós piskóta, közepes méretű tepsiben sütve
1 adag, tojás sárgájával készített krém alappal kikevert vajas krém
cukor gyöngyök a dekoráláshoz.
Elkészítés:
Süss piskótát közepes méretű tepsiben, hogy az vékonyabb lap legyen.
Készítsd el a krémet, majd tölts bele a felét habzsákba.
Szúrj a piskótából nagyobb méretű korongokat, majd oszd el a tetejükön a krémet. Ezután a habzsákból díszítsd meg a tetejüket, legvégül pedig szórd meg cukor gyönggyel. A közepére halmozhatsz nagyobb habrózsát is.
Tálalás előtt tartsd a hűtőben.
Tipp:
a sütit megbolondíthatod felvert tejszínnek is, vagy csíkozhatsz rá csoki bevonatot. Mindkét ötlettel újabb desszertet kapsz eredménynek. A kiszúrásból megmaradt tésztát felhasználhatod pohárdesszert készítéséhez.
A diós piskóta összeállítását megtanulhatod a sütőiskola Bakacsók készítése oktatóanyagából.
Tojással készülő vaníliás krémet a Tejszínhabos torta készítése oktatóanyagból tanulhatsz meg főzni.
Mindegyikben megtalálod a sütéshez, főzéshez szükséges recepteket, leírásokat, műveleti sorrendeket, illetve oktatófilmeket és hibalistákat is, hogy a sütid tökéletesre sikerüljön!
Tanuljunk együtt piskótát sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli –