Gesztenyemasszából és tejszínhabból a gesztenyepürén kívül készülhet akár egy mutatós gesztenye kocka is.
Mindössze néhány alapanyag, és kevés rutin is elég hozzá, hogy elkészítsd ezt a sütit.
Figyelj a piskóta beáztatására, és a hűtési időre, akkor a sütid neked is pont ilyen szépre sikerül!
HOZZÁVALÓK
1 rúd készen kapható epres piskótatekercs
4 db tejszelet
2 dl cukrászhab
5 dkg porcukor
1 db 180 g-os krémtúró
10 dkg vaj
½ citrom héja
Előkészítés, összeállítás: 25 perc
Hűtés befejezés előtt: 3-4 óra, befejezés után: 1-2 óra
Előkészítés:
Félgömb alakú tál bélelése folpackkal
Porcukor átszitálása
Citrom mosása, héja reszelés
Vaj puhítása
A piskótatekercs felszeletelése 16 szeletre
Elkészítés:
Verd kemény habbá a cukrászhabot.
Ez után habosítsd ki a vajat a cukorral, majd keverd hozzá a krémtúrót, legvégül pedig add a keveréket a habhoz.
A kibélelt tál aljára helyezz 2 szelet tekercset, majd az oldalát rakd ki a maradékkal egészen a pereméig, de egy darabot hagy meg belőle.
Simítsd bele a krémet, majd tedd a tetejére a tejszeleteket szélmalom formában, a közepébe pedig helyezd bele a megmaradt tekercset.
Hajtsd rá a folpack széleit, és tedd a hűtőbe legalább 3-4 órára, hogy összeálljon.
Dermedés után fordítsd ki egy tortatálcára, vedd le róla a folpackot és tálald.
Helyezhetsz a tetejére néhány darab felnegyedelt epret is.
A gombra kattintva letöltheted a részletes receptet!
Kívánom, hogy sikerüljön!
Tanuljunk együtt sütés nélküli sütiket is készíteni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤ –