👉 HŰTÉS
– nem hűtöd ki a lapokat eléggé, ezért a krém megolvad közötte és kifolyik
– szeletelés előtt nem hagyod összeállni, megdermedni
👉 PIHENTETÉS
– nem hagyod megpuhulni a tésztát a krémtől, így szeleteléskor a süti törik, a krém pedig kinyomódik közüle
👉 SZELETELÉS
– rövid hűtés, pihentetés, a süti nem lesz elég szilárd és szétcsúszik a szeleteléstől
– nem alkalmazod a forró késes technikát, emiatt a szeletek széle nem lesz elég sima
– életlen illetve rövid pengéjű kést használsz
👉 KRÉM
– túl hígra készíted, így az elfolyik
– több féle állagút használsz, és emiatt szétválnak a rétegek, nehéz lesz a szeletelés
👉 TÉSZTA
– túl sűrű, kemény és nem puhul meg
– különböző állagúak a rétegek, emiatt pedig nehéz szépen szeletelni
– túl puha, omlós, emiatt pedig szétázik és elkenődik a szeletelés közben
Tanuljunk együtt szelet sütiket sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –