A Sütőiskola 12 részes lecke sorozatában alap tésztákat, krémeket, töltelékeket tanulhatsz meg készíteni.
Ha ezeket elsajátítod, akkor számtalan más süteményt is el fogsz tudni később készíteni.
Úgy válogattam össze a Süti Alapozó lecke csomagot, hogy akkor is bátran bele merj kezdeni a süti sütés megtanulásába, ha még sosem sütöttél.
Részletes videót láthatsz a készítésről, letöltheted a receptet, és újabb ötleteket, tippeket is találsz majd ezeknek a variálásához,
hogy minél több féle sütit tudj majd készíteni a segítségükkel.
Kellemes sütést kívánok!
– Meli❤ –
1. LECKE
ALMÁS RÁCSOS PITE
Kelesztés nélküli élesztős tészta és egyszerű alma töltelék készítése
pitékhez, szelet sütikhez, aprósüteményekhez.
Tanuld meg az elkészítését most..
2. LECKE
PISKÓTATEKERCS ROLÁDOKHOZ
Ez a piskótatészta, ahhoz hogy feltekerhető legyen,
két dologban tér el a hagyományos piskótától.
Hogy miben, ezt tanulhatod meg a leckéből..
3. LECKE
ALAP LINZER APRÓ SÜTIKHEZ
Az alap vagy sárga linzer tésztának mindösszesen 4 összetevője van,
és ezeket pontos arányban adjuk a tésztához.
Készítésénél fontos szerepet játszik a hideg,
elsődleges tésztalazítója pedig a zsiradék..
4. LECKE
ÉDES KELT TÉSZTA KÉSZÍTÉSE
kalácsokhoz, buktákhoz, batyukhoz, bélesekhez
Ha csak egyetlen egy édes kelt tésztát szeretnél megtanulni sütni, akkor ez legyen az, mert több tucatnyi süteményt tudsz belőle később sütni..
5. LECKE
KEVERT PISKÓTA KÉSZÍTÉSE
muffinokhoz, kuglófokhoz, gyümölcskenyerekhez
Ennek a piskóta fajtának nagyon sok változata létezik.
Ez a változat egy sűrűbb szerkezetű kevert tészta,
amit jól tudsz majd használni sok féle süti készítéséhez..
6. LECKE
VIZES PISKÓTA KÉSZÍTÉSE
tortákhoz, szeletsütikhez
Ez a piskóta fajta egy sűrűbb állagú tészta, amihez, hogy légiesebb legyen, vizet adunk a készítése során.
A leckében megtanulhatod a tejszínes túrókrém készítését is..
7. LECKE
SÓS, BURGONYÁS KELT TÉSZTA KÉSZÍTÉSE
lángoshoz, sós kalácsokhoz, cipóhoz
A sós kelt tésztákra jellemző, hogy valamilyen plusz alapanyaggal dúsítjuk.
Az egyik ilyen népszerű ízesítő a burgonya.
Több féle módon is hozzáadhatjuk, most főzve és áttörve dolgozzuk bele..
8. LECKE
OMLÓS TÉSZTA KÉSZÍTÉSE
pitékhez
A gyúrt omlós tészták a linzerekhez hasonlóan hideg zsiradékkal és tojás sárgájával készülnek.
A különbség az alapanyagok felhasználásának mennyiségében van, illetve abban, hogy kapnak még plusz folyadékot, hogy lazábbak legyenek..
9. LECKE
ÉDES KELT TÉSZTA KÉSZÍTÉSE
fánkokhoz
A fánk tészták készítésekor fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot tartalmazzanak.
A tésztából készülhet bakbka is, nézd meg, hogy hogyan..
10. LECKE
SÓS KELT TÉSZTA KÉSZÍTÉSE
zsemlékhez, kiflikhez, pogácsákhoz
Ez az alaptészta egy olyan változat, ami remekül variálható.
Az állaga miatt kiválóan formázható, sütés után is megtartja az alakját..
11. LECKE
HAJTOGATOTT, ÉLESZTŐS-LEVELES TÉSZTA
és egyszerű dióhab töltelék készítése
péksüteményekhez
A hajtogatott élesztős-leveles tésztát könnyű formázni,
és látványos sütiket kelhet belőle készíteni.
Most dióhabos búrkifli sült belőle..
12. LECKE
OMLÓS TÉSZTA KÉSZÍTÉSE
többlapos süteménykehez
szelet sütikhez
A többlapos sütik titka a rövid, de intenzív sütés,
amitől a tészta fellazul, ám nem szárad ki.
Elkészítheted sütőporral is szalalkáli helyett, így az nem fog megkeményedni..