A sütemények dizájnozásánál vagy küllemének megadásánál figyelembe kell venni azt, hogy milyen alapanyagokat használunk hozzá.
Ezek segítségével már előre meg tudjuk határozni, hogy milyen színvilágot, esetleg milyen textúrát alkalmazunk majd a készítésükkor.
A színpalettát bővíthetjük különböző ételszínezékekkel is, a felületüket pedig mesterségesen is alakíthatjuk.
VIDEÓ:
Milyen színek és textúrák alkalmazhatók?
A dizájn sorozat első videó leckéjében a színek használatáról, illetve a textúrák fajtáiról tanulhatsz.
Színek
- Élénk színek
- Pasztellszínek
- Hideg-meleg színek
- Kontrasztos párosítások
- Komplementer színek
- Egyéb színpárosítások
Textúrák
- Sima felületek
- Tükröződő felületek
- Rusztikus felületek
- Ismétlődő mintázatok
- 3D dekorációk
Vágási felületek
- Fontos a vágás technikája
- A vágási felületen megjelennek a süteményre jellemző színek, és dekoráció visszaadja a sütemény íz világát
Kevesebb több elve
- A túlzsúfolt sütemények ízléstelenek
- A kevesebb dekorációval készülő sütik könnyebben szeletelhetők
Tanuljunk együtt dekorálni is!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤ –
Ezeket a cikkeket is olvasd el!
A dekorálás sorrendjéről és a sütik előkészítéséről a következő részben tanulunk!