A sütemények dizájnozásánál vagy küllemének megadásánál figyelembe kell venni azt, hogy milyen alapanyagokat használunk hozzá.
Ezek segítségével már előre meg tudjuk határozni, hogy milyen színvilágot, esetleg milyen textúrát alkalmazunk majd a készítésükkor.

A színpalettát bővíthetjük különböző ételszínezékekkel is, a felületüket pedig mesterségesen is alakíthatjuk.


VIDEÓ:

Milyen színek és textúrák alkalmazhatók?

A dizájn sorozat első videó leckéjében a színek használatáról, illetve a textúrák fajtáiról tanulhatsz.


Színek

  • Élénk színek
  • Pasztellszínek
  • Hideg-meleg színek
  • Kontrasztos párosítások
  • Komplementer színek
  • Egyéb színpárosítások

Textúrák

  • Sima felületek
  • Tükröződő felületek
  • Rusztikus felületek
  • Ismétlődő mintázatok
  • 3D dekorációk

Vágási felületek

  • Fontos a vágás technikája
  • A vágási felületen megjelennek a süteményre jellemző színek, és dekoráció visszaadja a sütemény íz világát

Kevesebb több elve

  • A túlzsúfolt sütemények ízléstelenek
  • A kevesebb dekorációval készülő sütik könnyebben szeletelhetők

Tanuljunk együtt dekorálni is!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤ –

Ezeket a cikkeket is olvasd el!

A dekorálás sorrendjéről és a sütik előkészítéséről a következő részben tanulunk!