Alapanyagokról, ízesítőkről, eszközökről,
hogy te a legfinomabb házi sütiket tudd elkészíteni!
Legfrissebb bejegyzés:
😊 KOVÁSZ ISKOLA - KOVÁSZOLJUNK EGYÜTT! 😊
A következő sorozatban napról-napra végignézzük
a sütőélesztő nélküli kovász készítését, és megtanulunk vadkovászt érlelni.
Mire figyelj, ha te is belevágsz?…
🤔 MIT TARTS MÉG OTTHON A BETÁROLT LISZT ÉS CUKOR MELLETT?
10+2 hozzávaló, ami sokáig eltartható,
és amelyekkel sok változatos süti készíthető!
👉🏻 Íme, és azt is írom hozzájuk, hogy melyiket hogyan és meddig tárolhatod!…
🤔 MI LEGYEN A CITROM MEGMARADT RÉSZÉVEL? 5 TIPP A "MENTÉSHEZ"! 🍋
Kellett a sütibe egy fél citrom reszelt héja.
Hozzáadtad, majd betetted a hűtőbe és el is felejtkeztél róla.
😟 Te jártál már így? Igen, sajnos én is!
No, de mi legyen akkor a citrom maradékával, hiszen azért erre a mókára elég drága mulatság!…
👏🌟 KÉSZÍTS VANÍLIA KIVONATOT
ÉS VANÍLIÁS CUKROT!
✔️ Az év végi készülődéshez hoztam két nagyon jó kis ötletet! 😊
A vaníliás cukor szinte a legtöbb sütiben szerepet kap, viszont szeretnék neked az aromás változat helyett más megoldást mutatni….
MELYIKET HASZNÁLD SÜTIBE ÉS KRÉMBE?
Krémek készítésénél örök dilemma,
hogy milyen is legyen a vaj állaga. Puha, félkemény, lágy, olvadt, folyjon, vagy még épp szilárd legyen? Elárulom neked: a krémek készítésénél egy nagy hiba van, mégpedig…
HOGYAN VÁLASSZ LISZTET A SÜTIHEZ?
Ne bonyolítsd túl, de tudd a különbségeket!
Amikor előkapod a receptet a fiókból, és nagy lelkesen nekikezdesz annak tanulmányozásába, érdemes rögtön tisztáznod magadban, hogy a süti milyen alaptésztából is készül. Ugyanis ez meghatározza majd azt……
TÉSZTÁK, KRÉMEK, TÖLTELÉKEK ALAP ÍZE
Hogyan add a sütidhez, és mit tegyél, hogy ne legyen émelyítő tőle a végeredmény?
Az igazán pompás házi sütik készítésekor szinte minden mozzanatnál találkozunk ezzel a csillogó, hófehér, szívet lelket édesítő alapanyaggal. Ez teszi csábítóvá……
Milyen módon kerülhet a tojás a süteménybe?
Ha a tojásról beszélünk, mint hozzávalóról, szinte mindenkinek a tojásfehérje felverése jut eszébe a süti sütéssel kapcsolatban. Pedig a tojást nem csak kihabosítva……
Van különbség egyik vagy másik használatakor? Naná!
Nagyszüleink receptjei között számtalan olyan süteményt megtalálsz, amely sertészsírral készül. Ilyenek a bukták, kalácsok, de a jó féle hájas, vagy……
Milyen tejterméket használj a házi sütik készítéséhez?
A legalapvetőbb tejtermékek a sütik készítésekor a vaj, joghurt vagy a tejföl, a tejszín, a túró és a sajt.De a tej is nagyon fontos szerepet kap a sütés során……
A sütőpor, az élesztő és a többiek
Általában tésztalazítók esetében a sütőpor és az élesztő, ami először eszébe jut a háziasszonyoknak. A régebb óta sütők illetve a nagyon régi……
MIRE FIGYELJ, HA KAKAÓPORT VÁLASZTASZ?
Szín, illat, állag
A kakaópor az egyik legnépszerűbb ízesítők közé tartozik a hagyományos házi sütik között. Olyannyira, hogy én nem is az ízesítők közé sorolom, hanem……
TÖLTELÉKBE, TÉSZTÁBA, DE MILYEN MÓDON?
A legkedveltebb olajos magvak
Amikor a mák és a dió kerül említésre, szinte mindenkinek a bejglik, kalácsok, piték és velük együtt a karácsony, a nagyinál töltött ünnepek, és a terített asztal jut eszébe……
NEM CSAK SÜTIBE, HANEM DEKORÁCIÓNAK IS
A legnépszerűbb ízesítők egyike, a kókuszreszelék
A kókuszos sütik nélkül szinte elképzelhetetlenek az ünnepek. Olyan mértékben tartoznak hozzá a házi sütijeinkhez, hogy szinte bele se gondolunk ma már, hogy……
AZ ASZALT GYÜMÖLCSÖK ÉS FELHASZNÁLÁSUK SÜTIBE
Mazsolától a diákcsemegéig
Ha aszalt gyümölcsről beszélünk, általában a szilva és a sárgabarack jut először eszünkbe, pedig van ennél népszerűbb is a házi sütik ízesítőinek palettáján, mégpedig a……
MELYIKET HASZNÁLD SÜTIBE ÉS KRÉMBE?
Instant kávé, főzött kávé
A hagyományos házi sütik között számtalan, kávéval ízesített receptet találsz. Van köztük szelet süti, torta, apró süti, és még a sütés nélkül készülő sütik között is sok……