Mi is a linzer tészta?
A zsiradék szerepe a linzerben
Miért és hogyan kerül a tésztalazító az omlós tésztákba?
A linzerek az omlós tészták csoportján belül lényegesen több zsiradékkal készülnek, mint a többi ide tartozó omlós tészta változat, így egyáltalán nem, vagy egy minimális tésztalazítót érdemes hozzá dolgoznod. Erről írtam már egy külön cikkben is itt itt itt: https://www.tanuljsutni.hu/zsiradek-szerepe-linzerben/ … Continued
A linzer és omlós tészta összeállítása
Miért kerül a cukor csak később a tésztába?
A pont, ahol elválnak az omlós tésztáktól a linzerek
Sütőpor vagy szalalkáli, melyik miben más?
Az omlós tészták két fő tésztalazítója a sütőpor és a szalalkáli. Gyakorlatilag mindkettő ugyanúgy működik, szén-dioxiddá és vízzé bomlanak a sütés során. Ám mégis van pár különbség közöttük. ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ ☝️ A sütőport hozzákeverheted közvetlenül a tésztához, a szalalkálit viszont fel kell … Continued
Az omlós tészták összeállításának sorrendje és a pihentetés fontossága
Az omlós tészták ízesítése
☝️ Mivel ezek e tészták nagyon érzékenyek a hozzáadott folyadék mennyiségére, így általában a száraz hozzávalókkal érdemes variálni. 👉 Ilyen esetben a liszt mennyiségéből kell kivonni az ízesítő mennyiségét. ☝️ Néhány apró szabály még ezen felül az omlós tészták ízesítéséhez: - olajos mag … Continued
KITÉRŐ: kevert omlós tészták
Az omlós tészta formázása – Lapok nyújtása (videó)
Az omlós tészta formázása – Süti lap sütés, szélezés
A linzer formázása – Hogyan használd helyesen a süti pecsétet?
KITÉRŐ: omlós élesztős tészták
Milyen töltelékek kerülhetnek a pitébe, és hogyan?
Mennyi idővel előbb készítheted el a linzert és omlós tésztát?
Miért szurkáljuk meg a tésztát?
A linzerek díszítése sütés előtt és után
Hogyan süsd és vedd ki a tepsiből a pitét ügyesen?
Hogyan hűtsd le és tárold a linzereket és a pitéket?
Az apró sütik töltése egyszerűen, maszat nélkül
Többlapos sütik töltése, és egy kis varázslat
A többlapos sütik esetében a lapokat szintén ki kell hűtened, mielőtt megtöltöd őket, hiszen a meleg lapok között megolvadhat a krém és kifolyhat belőle. A lapokat mindig, még melegen szélezd le, itt megnézheted a módját, hogy hogyan: https://www.tanuljsutni.hu/omlos-teszta-formazasa-suti-lap…/ ☝️ A többlapos … Continued