Az Albert kekszes süti egy nagyon közkedvelt sütés nélküli desszert,
most viszont nem csokis, hanem puncsos változatban tanulhatod meg elkészíteni.
A szép külsőt az átlós szeletelés adja meg neki.
Pihentesd legalább egy napot a hűtőben, hogy a keksz jól megpuhuljon benne!
További tippek az ízesítésekhez a lap alján!
HOZZÁVALÓK
1 cs. (220 g) nagyobb méretű kekszkorong, pl. Albert keksz
3 dl hideg tej
1 cs. vaníliás pudingpor
10 dkg kristálycukor
5 ml rum vagy rumaroma
4-5 csepp piros színezék
15 dkg puha vaj
5 dkg porcukor
Dekoráció:
1 dkg vaj
4 dkg fehércsoki
Előkészítés, összeállítás: 25 perc
Krém alap hűtése: 30 perc
Süti hűtése: 24 óra, puhítás
Hűtés dekorálás után: 3-4 óra.
Előkészítő műveletek:
Hozzávalók kimérése
Vaj puhítása a krémhez
Porcukor átszitálása
Műveleti sorrend:
1. Krém alap főzése, hűtése
2. Krém befejezése, vaj habosítása a cukorral, krémalap hozzádolgozása
3. Sütemény összeállítása, hűtés
4. Sütemény lekenése, formázása henger alakúra
5. Csoki olvaszása, dekorálás, hűtés 24 óra
6. Szeletelés, tálalás, fogyasztás
A gombra kattintva letöltheted a részletes receptet!
Kívánom, hogy sikerüljön!
Tanuljunk együtt sütés nélküli sütiket is készíteni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤ –
TIPPEK:
Az Albert keksz helyett használhatsz más, nagyobb méretű, akár csokis kekszet is.
Puncs ízestés helyett készülhet epres, banános, karamellás, gesztenyés pudinggal is a krém, ebben az esetben színezéket és rumaromát ne használj.
Kísérletezz kedvedre!