A pogĂĄcsĂĄkat mindig viszonylag magas hĆmĂ©rsĂ©kleten, 180-220°C-on, Ă©s rövid ideig kell sĂŒtni, mert a bennĂŒk lĂ©vĆ zsiradĂ©k csak Ăgy tud felforrni, Ă©s tudja megemelni a tĂ©sztĂĄt.
Ha alacsony hĆfokon sĂŒtöd, akkor csak kiolvad belĆle az, a tĂ©szta pedig lapos marad.
A magas hĆmĂ©rsĂ©klettĆl a tĂ©szta kĂvĂŒlrĆl gyorsabban kĂ©rgesedik, emiatt pedig jobban megtartja a benne levĆ nedvessĂ©get is, valamint a hozzĂĄvalĂłk sem tudnak tĆle kifolyni, Ăgy a pogĂĄcsa sokkal szaftosabb marad, Ă©s nem szĂĄrad ki, nem lesz morzsalĂ©kos a sĂŒtĂ©s vĂ©gĂ©re.
A pogĂĄcsĂĄkat Ă©rdemes hƱtĆrĂĄcson kihƱteni Ă©s csak kihƱtĂ©s utĂĄn beletenni tĂĄlba, mert beizzadnak az edĂ©nyben, illetve a friss pogĂĄcsa könnyen össze is nyomĂłdik, emiatt pedig ragacsos lesz a közepe. RĂĄadĂĄsul a deformĂĄlĂłdott pogik nem is mutatnak valami jĂłl a tĂĄlalĂĄskor.
Tanuljunk egyĂŒtt sĂŒtni!
Cukormåzas ölelés neked!
– Meliâ€ïž –