A pogácsa jellemzői
A pogácsa tésztája
A pogácsák leginkább kelt tésztákból készülnek és legtöbbször valamilyen zsiradékkal dúsítjuk azt. A zsiradékokról tudnod kell, hogy a tésztákban plusz tésztalazítóként is működnek, így segítenek neki megemelkedni, ettől pedig az finom, porhanyós lesz. A pogácsa tészták mindig keményebb, sűrűbb állagúak, … Continued
Mivel ízesítheted finomra a pogácsádat?
Kerülhet a pogácsa tésztába állati eredetű hozzávaló olyanok, mint: tepertő sertésháj kacsa vagy libazsír füstölt kolbász felkockázott sonka lecsókolbász vagy akár csirke, illetve kacsa, pulykamáj is. Tejtermékekkel is ízesítheted a pogácsát Zsíros sajtok túró, juhtúró, gomolya joghurt tejföl kerülhet a … Continued
Tejtermékek pogácsába
A pogácsák készítéséhez szinte nélkülözhetetlen valamilyen tejtermék használata, persze vannak olyan receptek is, amelyek nem tartalmaznak ilyen hozzávalókat, de inkább jellemző a használatuk hozzá, mint sem. 👉 Talán a legtöbben, ha pogácsáról van szó, a sajtra gondolnak először, mint tejtermékre, … Continued
Növényi ízesítők pogácsába
Ha pogácsát készítesz, azt nem csak állati eredetű ízesítőkkel dúsíthatod, hanem különböző növényekkel is. ⭐️ Legnépszerűbbek ezek közül pl. a tökmag, a hagyma, ami lehet akár lepirított, felkarikázott, vagy kockázott vöröshagyma, apróra vágott snidling, de akár medvehagyma is kerülhet bele, szintén … Continued
Édes pogácsák
Nálunk nem igazán elterjedt változat, de az angol teadélutánoknál viszont nélkülözhetetlen kellék a pogácsák egyik édes változata, a Scone, ami még csak nem is élesztővel, hanem sütőporral készül. Általában vaníliával, citrommal ízesítik, illetve kerülhet bele aszalt áfonya, vagy akár datolya … Continued
Összeállítás, hajtogatás
A pogácsa tésztát ugyanúgy kell összeállítanod, mint általában a legtöbb kelt tésztát. 👉 Hogy mire kell figyelned, ehhez kapsz tőlem segítséget a Sütőiskola honlápján itt: https://www.tanuljsutni.hu/kelt-suti-forgatag-segitseg-suteshez/ 👉 A pogácsákba az ízesítők viszont két módon kerülhetnek bele. Vagy belegyúrod a tésztába, … Continued