Vékony vagy vastag tészta, rengeteg féle feltét.
Nagy kedvenc a pizza tészta, ami eredetileg olíva olajjal készül.
Ha nem tartasz otthon, jó minőségű napraforgóolajat vagy olvasztott vajat is használhatsz helyette.

Tartsd be a kelesztési és pihentetési időket, és tökéletesre fog sikerülni.

RECEPT

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
3 dl meleg víz
1 dl olívaolaj
2,5 dkg friss élesztő
1 dkg kristálycukor
2 dkg só


Előkészítés, összeállítás: 10 perc
Kelesztés: 40 perc
Átgyúrás után: 20 perc
Sütés: 200°C-on, amíg a teteje megpirul


Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt átszitálása
Feltét darabolása
Sajt reszelés
Tepsi bélelése
Élesztő felfuttatása a vízben, a cukorral
Sütő előmelegítése formázás után, 200°C-ra


Elkészítés:

A lisztet keverd el a sóval. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, az olajat, és gyúrj egynemű tésztát.
Akkor jó, ha szépen leválik a tál oldaláról.
Meleg helyen, letakarva 40 percet keleszd.

Kelesztés után gyúrd át a tésztát, formázd cipóvá, majd egy konyharuhával letakarva pihentesd még 20 percet.

Formázás:
Felezd el a tésztát, és lisztezett nyújtódeszkán nyújtsd 30-35 cm átmérőjű körré.
Kend meg pizza krémmel, majd szórd meg darabolt sonkával, vagy tarjával, hagymával, sajttal, és előmelegített sütőben 20 perc alatt, 200°C-on süsd ropogósra.

A két db pizzánál feltétenként 30 dkg-mal számolj, pizzánkként 15-15 dkg-mal.


Még több segítség a kelt tészták készítéséhez itt: Kelt süti forgatag – segítség a sütéshez

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤ –