A piték készítéséhez két féle tésztát használunk leginkább.
Egyik a gyúrt, a másik a kevert pite tészták.
Hogyan állítsd össze egyik, illetve másik tészta fajtát?
Ha gyúrt pitét készítesz, akkor a következő a műveleti sorrended:
1. Liszt, sütőpor, só elkeverése
2. A lisztes keverék elmorzsolása a hideg, felkockázott vajjal
3. Porcukor hozzáadása és elkeverése
4. Tojás, tejföl, tej, joghurt hozzáadása a tészta alaphoz (receptben megadott alapanyagoknak megfelelően)
5. Tészta összegyúrása
6. Pihentetés dobozban, vagy folpackba csomagolva.
Kevert pite tészta készítésekor a következő módon járj el:
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
1. A puha vaj és a cukor kihabosítása
2. Tojások hozzákeverése egyenként
3. Liszt, sütőpor hozzáadása több adagban
4. Tej, joghurt, tejföl hozzákeverése
5. Tepsibe öntés, szórás cukrozott gyümölccsel és sütés, pihentetés nélkül
Mindig tartsd be a műveleti sorrendeket, ha pedig még többet akarsz tudni a piték készítéséről, akkor csatlakozz a Sütőiskola Klubjához itt:
https://
Tanuljunk együtt pitéket sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –