1.)☝️ Előmelegített sütőben süsd a tésztát!
Érje el a kívánt hőfokot a sütő, és csak azután kerüljön be tepsi.
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
2.)☝️ 160-180 °C- a piskóta sütésének hőfoka.
Alacsonyabb hőmérséklettel a kikent lapokat süsd, a magasabbal a többit.
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
3.)☝️ Ne nyitogasd a sütőt!
Ugyanis a hirtelen beáramló hidegebb levegőtől a tészta összeesik, és már nem is jön fel.
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
4.)☝️ Győződj meg róla, hogy átsült-e a tészta!
Ha kiveszed a tepsiből és picit megnyomod a tetejét, akkor adni fog egy halk roppanós hangot. Ez már az jelzi, hogy a piskótád átsült.
Ellenőrizheted tűpróbával is, vagyis ha beleszúrsz egy fogpiszkálót és azon nem marad ragacsos massza, akkor átsült.
További jel, hogy a tészta elkezd elválni a sütőpapírtól a tepsi oldalánál.
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
5.)☝️ Tartsd be a hőfokot!
Ha túl hideg sütőben sütöd a tésztát, akkor csak kiszárad.
Ha viszont túl melegben, akkor kívül megég, de a belseje ragacsos marad.
Ha légkeveréssel sütsz, akkor mindig vegyél le a megadott hőmérsékletből 10 °C-t, mert a keringetett hőtől a piskóta gyorsabban kérgesedik.
További trükkök és fortélyok a honlapon itt itt itt:
www.tanuljsutni.hu/kezdd-itt-el
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –