Ha elkészült a piskótád, akkor mindenképpen vedd ki a tepsiből, távolítsd el róla a sütőpapírt és hűtőrácson hűtsd ki.

👉Fontos, hogy a tészta ne izzadjon be, mert akkor ragadni fog felvágáskor, töltéskor, de már akkor bajban leszel, amikor fel akarod venni a tálcáról.

👉Ha nagyon nedves marad a tészta, akkor teljesen odaragadhat a tároló felületre, és amikor megmozdítod el is szakadhat.

👉A piskóta felületén mindig keletkezik egy vékony, sima felület a sütés végére. Ez általában nagyon sérülékeny, könnyen leválik.

👉Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, főleg akkor, amikor a tésztát át kell fordítanod, hogy lehúzd róla a sütőpapírt, érdemes vékonyan meghintened előtte liszttel, vagy kristálycukorral, majd ráhelyezni a tálcát és úgy átfordítani.

👉A papír eltávolítása után mindig fordítsd vissza a tésztát, mert a liszt sem védi meg attól hosszan, hogy ne ragadjon oda a felülethez.

👉A tészta alsó fele, amiről lehúztad a papírt, viszont már nem fog odaragadni a hűtőrácshoz.

👉A piskótát szeletelés előtt mindig hűtsd ki jól.

Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –