A tészta összeállítási sorrendjét kérlek, hogy mindig tartsd be, hogy az végül jól sikerüljön.
😊 A lépések
1. Finomliszt, só és sütőpor elkeverése
2. A liszt és a zsiradék elmorzsolása
3. A porcukor hozzáadása szitán keresztül, elkeverés
4. A tészta összeállítása a kimért nedves hozzávalóval.
😊 Élesztővel és szalalkálival készülő omlós tészták esetében a tésztalazítót fel kell oldani a hideg tejben és úgy adni a tésztához.
👉 A pihentetés lényege
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
A tésztákban a tésztalazítóknak el kell kezdeni dolgozni, hogy könnyebben nyújthatóvá tegyék azt, illetve, a zsiradék jó, ha visszaszilárdul a tésztában, mert úgy sokkal könnyebben tudod majd azt formázni.
Pihentetés után viszont érdemes kicsit a tésztát átgyúrni, mert ha nagyon merev a tészta, akkor nem fogsz vele tudni szépen dolgozni.
Tanuljunk együtt linzert és omlós sütiket sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –