Az omlĂłs tĂ©sztĂĄbĂłl kĂ©szĂŒlĆ lapokat ĂĄltalĂĄban a tepsi aljĂĄn sĂŒtjĂŒk, Ăgy könnyebb azt sĂ©rĂŒlĂ©smentesen elkĂ©szĂteni, mert Ăgy kisebb az esĂ©lye, hogy eltörik.
A tepsiket nem kell sem lekenned, sem lelisztezned, de legyenek mindig tisztĂĄk Ă©s szĂĄrazok.
đ A kinyĂșjtott lapot mindig Ășgy kell elhelyezned rajta, hogy az egy picit tĂșllĂłgjon a szĂ©leken, mert a sĂŒtĂ©skor összeugrik, de ha egy kicsit tĂșllĂłg, akkor a sĂŒtĂ©s vĂ©gĂ©re is meglesz a megfelelĆ Ă©s kellĆ mĂ©rete.
đ A lapokat sĂŒtĂ©s utĂĄn azonnal Ă©rdemes leszĂ©lezned, mert a megmaradĂł Ă©s felfelĂ© vagy lefelĂ© ĂĄllĂł felesleg letörhet, Ă©s vele egyĂŒtt eltörhet a lap is.
đ A legegyszerƱbb mĂłdja a szĂ©lezĂ©snek, ha fogsz egy tiszta, fertĆtlenĂtett ollĂłt, Ă©s azzal vĂĄgod le a felesleget.
A sarkoknål kezdd, és vigyåzz, hogy el ne törjenek, majd haladj vele végig.
đ A jĂł hĂr, hogy ezt a frissen kisĂŒtött szalalkĂĄlival kĂ©szĂŒlĆ tĂ©sztĂĄval is el tudod vĂ©gezni, mert langyosan a tĂ©szta mĂ©g puha. RĂĄadĂĄsul ezek a lapok szĂ©lezĂ©s nĂ©lkĂŒl nagyon sokszor eltörnek, mert amikor ĂĄllĂtod össze a rĂ©tegeket Ă©s egyik lap szĂ©le megfeszĂŒl a mĂĄsikĂ©n, akkor elpattan a tĂ©szta.
đ Ez utĂĄn tedd a lapokat hƱtĆrĂĄcsra Ă©s hagyd Ćket kihƱlni.
Tanuljunk egyĂŒtt linzert Ă©s omlĂłs sĂŒtiket sĂŒtni!
Cukormåzas ölelés neked!
– Meliâ€ïžÂ –