🧐 Mindenkinek alapból adná a helyzet, hogy a porcukrot a linzerek és omlós tészták készítésekor a liszthez keverje, hiszen száraz hozzávaló is, meg apró szemű is, miért ne mehetne egyben a többi hasonló állagú összetevővel?
😊 Azért tesszük a porcukrot később a liszthez, mert ha a zsiradékot a cukros liszttel kezded el morzsolni, akkor az azonnal a cukortól és a kezed hőjétől elkezd összeolvadni, és ragacsossá válni.
Márpedig ezeknek a tésztáknak a lelke, hogy a liszt és zsiradék legyen jól eldolgozva egymással, de úgy, hogy amikor elmorzsolod őket együtt, akkor zsemlemorzsa állaguk legyen, ugyanis csak így fognak tudni majd összeállni attól a kevéske kis nedves hozzávalótól szép egyenletes tésztává, amit majd hozzáadsz.
😊 Az elmorzsolt lisztes zsiradékos keverékhez már hozzáadhatod az átszitált porcukrot, és elkeverheted őket lazán.
😊 A porcukor pedig mindig átszitálva kerüljön a tésztába, mert nem fogod tudni a csomókat eldolgozni benne, hiszen a tésztát nem kell hosszasan gyúrni. A cukorcsomók pedig megmaradnak benne, amik megéghetnek a sütés során.
Tanuljunk együtt linzert és omlós sütiket sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –