👉 A linzereket mindig úgy kell összeállítanod, hogy a liszt, zsiradék, cukor aránya 3:2:1 rész legyen, és ezt 2 tojás sárgájával kell összefognod.
Tehát 30 dkg finomliszt, 20 dkg zsiradék, 10 dkg porcukor és 2 tojás sárgája az alaprecept.
👉 Adhatsz még hozzá 1 g sót is, illetve 1 g sütőport, utóbbi hozzáadásával a tésztád picit jobban megemelkedik, és ívesebb felületet kap.
👉 A túl sok sütőpor viszont kiérződik belőle, és nagyon eldeformálja a sütit a sütéskor, ezért tényleg csak minimális mennyiséget használj belőle, ha szeretnél.
👉 Ha nagyobb adagot készítenél, akkor duplázd meg a mennyiségeket.
👉 Ízesítheted még citromhéjjal, vaníliával, fahéjjal, ezekkel is újabb sütiket kapsz eredménynek.
Tanuljunk együtt linzert sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –