😊Hogyan használd helyesen a süti pecsétet?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
Az utóbbi időben nagyon felkapottak lettek a különböző süti pecsétek, amelyek nagyon kis vagány apró sütik készítését teszik lehetővé.
Íme hozzá a fortély, hogy az sikerüljön is, és ne deformálódjon el a sütés végére.
1.) A tésztába nem kell sütőpor, vagy csak minimális mennyiség, mert a sok sütőportól a minta elhalványul a tésztán.
2.) Hideg tésztával dolgozz, és ne nyújtogasd sokáig, mert a megolvadt tészta szintén eldeformálódik.
3.) A süti tésztát nyújtsd ki, majd kinyújtva tedd rá egy sütőpapírral letakart sütőlapra. Ne tepsit használj!
4.) Ha rátetted a süti tésztát, akkor mintázd meg, majd szúrd ki a sütiket. Ez a helyes sorrend! Ha fordítva csinálod, a süti elnyomódik.
5.) Szedd ki a felesleges tésztát a megformázott sütik közül, majd tedd be a sütőlappal 15 percre a hűtőbe őket, hogy megdermedjenek.
6.) Magas, 200-220°C-os hőmérsékleten süsd őket 10-12 percig, majd vedd ki őket a sütőből és hagyd őket picit visszahűlni, ugyanis a linzerek ilyenkor még hajlékonyak.
Ha már visszaszilárdultak, akkor szedd csak őket le a sütőpapírról.
Ha ezeket a lépéseket betartod, akkor a pecsétes sütijeid csodaszépek lesznek.
Tanuljunk együtt linzert és omlós sütiket sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –