Egy igazán mutatós süteményt sikerült megalkotni 3 süti ötvözésével. Mindegyikből kivettem valamit, amit végül egymásra helyeztem, így született meg ez az ínycsiklandó finomság. A kávés süteményekkel nem lehet mellélőni, bármikor kedvencek, legyen akár hétköznap vagy hétvége.
Hozzávalók:
3 tojásból készített kakaós piskóta, kis méretű tepsiben sütve
1 adag kávé ízesítésű, pudinggal főzött krém alapú vajas krém
½ adag tejszínhab
cukor gyöngyök a dekoráláshoz.
Elkészítés:
A kakaós piskótára kend rá a kávés krémet, majd tedd be a hűtőbe, hogy az megszilárduljon rajta.
Készíts tejszínhabot a tetejére az oktatóanyagban tanultak szerint, majd simítsd a kihűtött süti tetejére és egy recés habkártyával mintázd meg.
Tedd vissza a hűtőbe, hogy összeálljon a süti, majd fogyasztás előtt szeleteld fel és dekoráld a tetejét krémmel illetve cukor gyönggyel.
Tálalás előtt tartsd a hűtőben.
Tipp:
a sütit először kend meg, és csak a legvégén, a szeletelés előtt szélezd le, így a kockák minden oldala egyforma lesz.
A kakaós piskóta összeállítását megtanulhatod a sütőiskola Kozáksapka készítése oktatóanyagából.
Kávés krémet a Bakacsók készítése oktatóanyagból tanulhatsz meg főzni.
Hogy milyen rafinériával készül a tejszínhab, azt a Tejszínhabos torta készítése oktatóanyagból tudhatod meg.
Mindegyikben megtalálod a sütéshez, főzéshez szükséges recepteket, leírásokat, műveleti sorrendeket, illetve oktatófilmeket és hibalistákat is, hogy a sütid tökéletesre sikerüljön!
Tanuljunk együtt piskótát sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli –