Az év végi készülődéshez hoztam két nagyon jó kis ötletet! 😊
A vaníliás cukor szinte a legtöbb sütiben szerepet kap, viszont szeretnék neked az aromás változat helyett más megoldást mutatni.
🎁 Készíthetsz a sütijeidhez vanília kivonatot, amihez felhasználhatod a már kikapart vaníliarúd tokját, vagy akár beruházhatsz, és frissből is előállíthatod.
👉 Amire szükséged lesz:
- 200 ml vodka, vagy más magas alkohol tartalmú, lehetőleg semleges ízű ital
- 3-5 db vaníliarúd
- illetve, ha frisset használsz, akkor a kikapart magok is.
Tedd őket egy jól záródó üvegbe, majd sötét, hűvös helyen érleld 4-6 HÉTIG, hogy az ízek kioldódjanak belőle.
Ha használsz el belőle, akkor öntsd fel újra alkohollal, és érleld újra pár napot, hetet.
Az így készülő kivonatot akár 6-8 alkalommal is újratöltheted, így nagyon gazdaságos lesz a készítése.
🎁 A vaníliás cukorhoz szintén a kikapart vaníliarúd házát használd.
Tedd jól záródó üvegben, nagyobb darabokban kristálycukorba, zárd le jól, hogy ne kapjon nedvességet,
és száraz, hűvös helyen hagyd kb. egy hetet pihenni, hogy a cukor magába tudja szívni a vanília ízét.
😊 A cukrot utána tudod tölteni, és 3-5 db vaníliarúd akár 2-3 kg(!) cukor ízesítésére is elegendő.
Mivel a rúd a cukorban teljesen kiszárad, így azt azzal együtt akár le is darálhatod és használhatod a sütik meghintésére is.
👏🌟 Én is készítettem egy adagot most mindkettőből,
4 hét múlva, december 1.-én pedig megmutatom, milyen lett a végeredmény!
Tanuljunk együtt sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –