😊 A kelt tésztákat, hasonlóan a többi tésztához, mindig ki kell venned sütés után a tepsiből és el kell távolítanod róla a sütőpapírt, ha van rajta, hogy ne izzadjon be a sütemény felülete tőle, majd ki kell hűtened teljesen ahhoz, hogy szeletelhető legyen.

😊 A kelt sütik melegen nagyon nehezen szeletelhetők, legtöbbször összeragadnak, amikor melegen vágod fel őket, mert a benne levő gőz hirtelen kicsapódik a hideg kés pengéjén, és emiatt az hozzáragad a vágási felülethez.
A picit langyos vagy szobahőmérsékletű tészta viszont már jól szeletelhető.

😊 A kihűtött sütiket érdemes jól záródó edényben, vagy folpackba csomagolva tárolnod, hogy megtartsa a frissességét, és ne váljon morzsalékossá a következő napra.

😊 Úgy varázsolhatod másnap frissé, ha 5-15 mp-re beteszed a mikroba, fogyasztás előtt. Akkor a tészta megpuhul, és langyos lesz, így pedig sokkal élvezhetőbbé válik.

Tanuljunk együtt kelt sütiket sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –