A sütik tetejére legtöbbször vagy csokiból, vagy cukorból készülő bevonat kerül.
Azonban az sem mindegy, hogy a bevonat alatt mi van közvetlen, hiszen nem minden esetben kerül tésztára.
Van olyan süti, amelynél krémre, esetleg tejszínhabra, vagy épp tojáshabra húzunk mázat, viszont ezek állagától függ az is, hogy a bevonat állaga milyen legyen.
Ha ezekre egy sűrű, roppanó, törékeny csoki vagy cukor réteg kerül, akkor bizony az szeleteléskor nem csak darabokra törik, hanem szétnyomja az alatta levő réteget is.
Milyen bevonat kerüljön akkor a sütire, hogy ezt elkerüld?
Először is tudd, hogy az alatta levő krém, hab mennyire masszív, és úgy készíts rá bevonatot.
Azt a fajtát inkább hagyd, ami keményre szilárdul kihűlés után.
Csoki bevonatból olyat válassz, ami dermedés után is inkább krémes marad, hiszen a kés könnyedén át tud majd rajta hatolni.
Cukor bevonatból is olyan fajtát keress, ami szintén krémes állagú marad kihűtés után.
Jó megoldás lehet még a tojáshabból, vagy tojás sárgájából készülő bevonat is, ezek törés nélkül szeletelhetők kihűlés után is.
Tanuljunk együtt szelet sütiket sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –