A pitĂ©k sĂŒtĂ©sekor nagyon kell figyelned arra, hogy a sĂŒtƑ valĂłban elƑ legyen melegĂ­tve a megfelelƑ hƑfokra.
☝ Az alacsonyabb hƑmĂ©rsĂ©klet bizony kioldja csak a zsiradĂ©kot a tĂ©sztĂĄbĂłl, Ă­gy az a vĂ©gĂ©n, fƑleg a pite aljĂĄn egy vilĂĄgos, elĂĄzott lap lesz, ami sem esztĂ©tikailag, sem Ă©lvezeti Ă©rtĂ©kĂ©ben nem fogja elĂ©rni a kĂ­vĂĄnt eredmĂ©nyt.

☝ A sĂŒtĂ©st mindig magas hƑfokon kell vĂ©gezni, Ă©s arra is kĂ©szĂŒlj fel, hogy viszonylag hosszĂș, 35-45 perc körĂŒli sĂŒtĂ©si ideje lesz a sĂŒtemĂ©nyednek.

☝ A pitĂ©knĂ©l a piskĂłtĂĄkkal ellentĂ©tben nem tudsz tƱprĂłbĂĄt vĂ©gezni, hiszen egy zaftos töltelĂ©ket kapnak, ami nagyon megtĂ©veszthet a mƱvelet sorĂĄn, Ă­gy kĂ©nytelen leszel az idƑre Ă©s a szemedre hagyatkoznod.
ÁltalĂĄban a szĂ©p barnĂĄs, pirĂ­tott zsemleszĂ­nƱre vagy, ahogy konyhanyelven mondjĂĄk, arany barnĂĄra sĂŒlt tĂ©szta lesz a megfelelƑ ĂĄllapot, ha ezt a tĂ©szta elĂ©rte, akkor elkĂ©szĂŒlt a pitĂ©d.

đŸ€—Â EnnĂ©l a sĂŒtemĂ©nynĂ©l szerencsĂ©re a tĂșl magas hƑfok nem okoz akkora problĂ©mĂĄt, mint a piskĂłtĂĄk vagy a kelt tĂ©sztĂĄk esetĂ©ben.
MĂ­g az elƑbbieknĂ©l gyors kĂ©rgesedĂ©st Ă©s a tĂ©szta belsejĂ©nek nyersen maradĂĄsĂĄt okozhatja a magas hƑfok, addig a pitĂ©knĂ©l nem okoz ekkora bajt, hiszen a vastag, töltelĂ©kes sĂŒtemĂ©nynek ĂĄt kell melegednie, valamint a pite tĂ©sztĂĄnak is jĂł, ha magasabb hƑfokon van sĂŒtve.

☝ SĂŒtĂ©s utĂĄn a pitĂ©ket Ă©rdemes hagyni picit visszahƱlni Ă©s csak azutĂĄn kivenni a tepsibƑl, mert elƑfordulhat, hogy a töltelĂ©k mĂ©g melegen kifolyik belƑle.

☝ A pitĂ©k kiemelĂ©sĂ©hez is jĂłl jön az olyan tepsi bĂ©lelĂ©si mĂłd, mint amilyet mĂĄr a piskĂłtĂĄknĂĄl tanultunk, ezt megtalĂĄlod itt:
https://www.tanuljsutni.hu/tepsi-belelese-piskotak-suteseh
/
Olvasd el ezt is, hogy könnyebben tudd majd a sĂŒtidet kivenni a tepsibƑl!
Tanuljunk egyĂŒtt linzert Ă©s omlĂłs sĂŒtiket sĂŒtni!

Cukormåzas ölelés neked!
– Meli❀ –