A pitĂ©k sĂŒtĂ©sekor nagyon kell figyelned arra, hogy a sĂŒtĆ valĂłban elĆ legyen melegĂtve a megfelelĆ hĆfokra.
âïžÂ Az alacsonyabb hĆmĂ©rsĂ©klet bizony kioldja csak a zsiradĂ©kot a tĂ©sztĂĄbĂłl, Ăgy az a vĂ©gĂ©n, fĆleg a pite aljĂĄn egy vilĂĄgos, elĂĄzott lap lesz, ami sem esztĂ©tikailag, sem Ă©lvezeti Ă©rtĂ©kĂ©ben nem fogja elĂ©rni a kĂvĂĄnt eredmĂ©nyt.
âïžÂ A sĂŒtĂ©st mindig magas hĆfokon kell vĂ©gezni, Ă©s arra is kĂ©szĂŒlj fel, hogy viszonylag hosszĂș, 35-45 perc körĂŒli sĂŒtĂ©si ideje lesz a sĂŒtemĂ©nyednek.
âïžÂ A pitĂ©knĂ©l a piskĂłtĂĄkkal ellentĂ©tben nem tudsz tƱprĂłbĂĄt vĂ©gezni, hiszen egy zaftos töltelĂ©ket kapnak, ami nagyon megtĂ©veszthet a mƱvelet sorĂĄn, Ăgy kĂ©nytelen leszel az idĆre Ă©s a szemedre hagyatkoznod.
ĂltalĂĄban a szĂ©p barnĂĄs, pirĂtott zsemleszĂnƱre vagy, ahogy konyhanyelven mondjĂĄk, arany barnĂĄra sĂŒlt tĂ©szta lesz a megfelelĆ ĂĄllapot, ha ezt a tĂ©szta elĂ©rte, akkor elkĂ©szĂŒlt a pitĂ©d.
đ€Â EnnĂ©l a sĂŒtemĂ©nynĂ©l szerencsĂ©re a tĂșl magas hĆfok nem okoz akkora problĂ©mĂĄt, mint a piskĂłtĂĄk vagy a kelt tĂ©sztĂĄk esetĂ©ben.
MĂg az elĆbbieknĂ©l gyors kĂ©rgesedĂ©st Ă©s a tĂ©szta belsejĂ©nek nyersen maradĂĄsĂĄt okozhatja a magas hĆfok, addig a pitĂ©knĂ©l nem okoz ekkora bajt, hiszen a vastag, töltelĂ©kes sĂŒtemĂ©nynek ĂĄt kell melegednie, valamint a pite tĂ©sztĂĄnak is jĂł, ha magasabb hĆfokon van sĂŒtve.
âïžÂ SĂŒtĂ©s utĂĄn a pitĂ©ket Ă©rdemes hagyni picit visszahƱlni Ă©s csak azutĂĄn kivenni a tepsibĆl, mert elĆfordulhat, hogy a töltelĂ©k mĂ©g melegen kifolyik belĆle.
âïžÂ A pitĂ©k kiemelĂ©sĂ©hez is jĂłl jön az olyan tepsi bĂ©lelĂ©si mĂłd, mint amilyet mĂĄr a piskĂłtĂĄknĂĄl tanultunk, ezt megtalĂĄlod itt:
https://www.tanuljsutni.hu/tepsi-belelese-piskotak-sutesehâŠ/
Olvasd el ezt is, hogy könnyebben tudd majd a sĂŒtidet kivenni a tepsibĆl!
Tanuljunk egyĂŒtt linzert Ă©s omlĂłs sĂŒtiket sĂŒtni!
Cukormåzas ölelés neked!
– Meliâ€ïžÂ –