Maradjunk a hagyomĂĄnyos, ĂĄltalunk jĂłl ismert pitĂ©knĂ©l, amikor is kĂ©t lap közĂ© kerĂŒl a töltelĂ©k, Ă©s nĂ©zzĂŒk meg a rĂ©tegeket.
đ€Â Melyikkel mit kell tenni?
đ€Â MitĆl lesz mĂ©g finomabb, mutatĂłsabb a pitĂ©d?
ËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËË
1. A pite tĂ©sztĂĄt valĂłjĂĄban, ha kĂ©t lapnak sĂŒtöd, nem felezni kell, hanem az alsĂł lap egy picivel több legyen, kb. 5 dkg szokott a kĂŒlönbsĂ©g lenni. Ez ezĂ©rt jĂł, mert stabilabb alapot ad a rĂĄ nehezedĆ töltelĂ©knek, Ă©s Ăgy nem törik el, ha fogyasztod.
2. Az alsĂł lapot meg kell szurkĂĄlni, illetve Ă©rdemes lekenni tojĂĄsfehĂ©rjĂ©vel töltĂ©s elĆtt.
ElĆbbi abban segĂt, hogy a tĂ©sztĂĄban keletkezĆ gĆz ki tudjon jutni, utĂłbbi megakadĂĄlyozza, hogy a tĂ©szta ĂĄtnedvesedjen.
3. A töltelĂ©k alĂĄ kerĂŒlhet darĂĄlt diĂł, zsemlemorzsa, piskĂłta morzsa, ez is segĂt a felesleges lĂ© felszĂvĂĄsĂĄban, mindemellett ad egy plusz Ăzt a sĂŒtinek.
4. GyĂŒmölcsös, kevert töltelĂ©kekhez adhatsz lĂ©kötĆnek pudingport, vagy kemĂ©nyĂtĆt, ez a sĂŒtĂ©s vĂ©gĂ©re besƱrƱsödik, Ă©s nem hagyja elĂĄzni a tĂ©sztĂĄt.
5. A felsĆ tĂ©sztarĂ©teg is legyen megszurkĂĄlva sĂŒtĂ©s elĆtt, majd megkenheted egy egĂ©sz, elkevert tojĂĄssal, vagy sĂĄrgĂĄja Ă©s tejföl keverĂ©kĂ©vel, mindkettĆtĆl nagyon szĂ©p kĂ©rget kap a tĂ©szta.
6. A pitĂ©ket addig kell sĂŒtnöd, amĂg szĂ©p aranybarna lesz a tetejĂŒk, Ă©s hagyd visszahƱlni a tepsiben annyira, hogy könnyedĂ©n ki tudd belĆle emelni.
Ha tĂșl melegen veszed ki, akkor elĆfordulhat, hogy a töltelĂ©k kifolyik belĆle.
Tanuljunk egyĂŒtt pitĂ©ket sĂŒtni!
Cukormåzas ölelés neked!
– Meliâ€ïž –