Egy omlós tészta, ami nagyon gyorsan összeállítható.
Más töltelékkel is készítheted, és használhatod a tésztát akár más apró sütik készítéséhez is.

Figyelj az összeállítási sorrendre, és a pihentetésre, hogy a tészta ne legyen túl lágy.

RECEPT

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
10 dkg hideg, felkockázott vaj, vagy margarin
½ dl tej
20 dkg joghurt
½ csomag (6 g) sütőpor
7 dkg porcukor

A töltelékhez:
3 dkg kakaópor
5 dkg kristálycukor
vagy
5 dkg instant kakaópor
3 dkg olvasztott vaj a kenéshez


Előkészítés, összeállítás: 20 perc
Pihentetés: 2×30 perc, hűtőben
Sütés: 180°C-on, világos színűre


Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, sütőpor, porcukor átszitálása
A zsiradék felkockázása
Vaj olvasztása a kenéshez
Tepsi bélelése
Sütő előmelegítése 180°C-ra


Elkészítés:
A lisztet keverd el a sütőporral, majd a vajjal, illetve a margarinnal morzsold el.
Add hozzá a porcukrot, és lazán keverd el benne.
Keverd el a joghurtot a tejjel, és dolgozd össze a lisztes vajas alappal.
Közepesen lágy tésztát kapsz, amit kb. 30 percig pihentess a hűtőszekrényben.

Pihentetés után lisztezett lapon nyújtsd ki, kend le az olvasztott vajjal, és szórd meg a cukorral elkevert kakaóporral, vagy az instant kakaóporral.
Tekerd fel a tésztát, ügyelve arra, hogy elég szoros legyen, majd ismét tedd így fél órára hűtőbe.

Pihentetés után vágd kb. 1,5 cm vastag szeletekre, és helyezd a zsírpapírral bélelt tepsibe.
Előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt süsd halvány színűre.

Tálaláskor porcukorral díszítheted.


Még több segítség omlós és linzer tészták készítéséhez itt: Linzer láz – segítség a sütéshez

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤ –