Puszedlis, kekszes alap és tejszínes vajas krém, mindez savanykás citrommal pikánssá téve.
Ellenállhatatlan citromtorta, ami bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét.
Az elkészítése nagyon egyszerű, és rendkívül mutatós!
Egy recept, több variáció, hiszen ízesíthetjük más citrusfélével is.
Ha pedig sima tepsiben formázzuk, akkor lehet belőle akár fantasztikus citromkocka.
HOZZÁVALÓK
A tészta alaphoz:
15 dkg puszedli
15 dkg darált keksz
10 dkg vaj
A krémhez:
5 dl habtejszín
1 cs (40 g) vaníliás pudingpor
2 citrom héja
2 tojás sárgája
1 ek. citromlé
10 dkg porcukor
10 dkg teavaj
A tetejére:
1 dl citromlé+ víz
2 db lapzselatin
1 ek. kristálycukor
1-2 csepp ételszínezék
Darált keksz és citrom a díszítéshez
Előkészítés, összeállítás: 25 perc
Krém alap és tészta alap hűtése: 30 perc
Süti hűtése: 4-6 óra
Előkészítő műveletek:
Hozzávalók kimérése
Vaj olvasztása a tészta alaphoz
Puszedli feldarabolása
Vaj puhítása a krémhez
Forma kibélelése
Citrom mosása, reszelés, facsarás
Tojás mosása, szétválasztása
Műveleti sorrend:
1. Krémalap főzése, visszahűtése
2. Tészta alap készítése, formában simítása, hűtés
3. Tejszínes vajas krém befejezése, sütire simítása, hűtés
4. Zselatin készítése, hűtés langyosra
5. Süti bevonása zselatinnal, hűtés
6. Díszítés, szeletelés, tálalás
A gombra kattintva letöltheted a részletes receptet!
Kívánom, hogy sikerüljön!
Tanuljunk együtt sütés nélküli sütiket is készíteni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤ –