Piskóta készítésekor egy tojáshoz 2 dkg cukrot kell kimérned!
Ne legyen több, se kevesebb, mert a nagyobb mennyiség le fogja húzni a piskótádat, az alja pedig sötétre sül, mert a cukor ott lesz több és az a tésztában megkaramellizálódik.
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
👉A kevesebb cukortól lazább lesz a tészta, és amikor szétvágod betöltéskor, akkor össze fog nyomódni, mert nem lesz elég erős a szerkezete.
Nem véletlenül kísérletezték ki nekünk elődjeink ezeket a mennyiségeket, éljünk az adott tudással és használjuk ki azt.
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
☺️Ha alap, vagy sima piskótát készítesz, akkor mindig mérd ki a többi hozzávalót is pontosan hozzá.
Hogy miért arról egy korábbi írásomban olvashatsz itt itt itt:
A tojás-liszt aránya
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
Piskótákat és abból készülő házi sütiket pedig tanulj velem sütni a Piskóta készítő alap oktatóanyag csomagból, itt itt itt:
https://www.tanuljsutni.suli.hu/termek/piskota-keszito-alap-oktatoanyag-csomag/
Várlak a tanulóim közé téged is!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –