Ma már nagyon sok dolgot lehet kapni a sütemények díszítéséhez,
azonban ahhoz, hogy szép eredményt kapjunk, nem kell mindent összehalmoznunk,
hiszen a mutatós sütik készítéséhez elég mindössze pár hozzávaló.
Az oktatóvideóban ezekről az alapanyagokról tudhatsz meg most többet,
illetve arról is szó esik, hogy mi az, ami gagyi egy süti tetején.
VIDEÓ:
Milyen alapanyagokkal dekorálhatod a sütidet?
A lecke videóban az alábbi alapanyagokról tudhatsz meg többet dekorációs szempontból, a használatukról és még több tulajdonságukról részletesen pedig a többi anyagban külön is tanulunk.
Cukrok
- Porcukor, kristálycukor, jégcukor
- Dekorcukrok
Porcukorból készülő dekorációk:
- Cukormáz, ami valamilyen folyadékkal kikevert porcukor
- Gyúrt fondan
- Főzött fondan
- Készen kapható cukormázak, vagy cukorbevonatok
Kakaók, csokoládék
- Kakaópor, instant kakaóporok
- Ét, tej vagy fehér csokoládé
- Ezekből készülő dekorációk, figurák
- Csoki bevonatok
Kiegészítők
Zselatin
- Fontos alapanyaga sok dekorációnak, mit pl. a gyúrt fondannak, illetve a gyümölcszseléknek
- Zselatinból készült dekorációk
- Pillecukor, gumicukor
Ételszínezék
- Por, zselé vagy folyékony
Gyümölcsök
- Friss illetve befőtt, szárított, aszalt
- Gyümölcspüré
- Gyümölcslekvár, dzsem
Olajos magvak
- Mák, dió, mandula
- Kókuszreszelék bizonyos esetekben, de inkább nem alkalmazzuk
Tojásfehérje
- Tojáshab
- Habcsók
Dekoráláshoz használható más alapanyagok
- A süteményhez készült saját krém
- Dekorálásra alkalmas krémek
- Előre megsütött sütik
- Készen kapható sütemények, kekszek, bonbonok, csokoládék
A következő részben az alapvető dekorációs eszközökkel ismerkedünk meg.
Tanuljunk együtt dekorálni is!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤ –
Ezeket a cikkeket is olvasd el!
A technikákról pedig a következő leckékben tanulunk!