Kifli, batyu, bukta
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
Háromszögre vagy négyzet alakúra vágva megint csak más formát tudsz adni a kinyújtott, 3-4 mm vastag tésztának.
Mindegyikbe tehetsz 2-3 dkg tölteléket, ami lehet lekvár, túró, vagy gyümölcs, a lényeg, hogy ne tudjon belőle kifolyni.
A háromszöget a szélesebb felétől a csúcsa felé feltekerve kifliket kapsz.
A négyzet alakú tésztadaraboknak behajthatod a két véget, majd feltekerheted őket és szorosan a tepsibe rakhatod. A töltött tésztákból lesznek majd a bukták.
Ha pedig a töltelékre ráhajtod a tészta négy sarkát és összenyomod őket, akkor batyut kapsz eredménynek.
Mindegyiket érdemes lekenned sütés előtt egy egész, elkevert tojással, illetve jó, ha keleszted még őket egy fél órát a sütés előtt, ezzel megakadályozod, hogy a tészta kidurranjon vagy szétnyíljon a sütés alatt.
Tanuljunk együtt kelt sütiket sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –