A festő ecsetek a legjobb eszközei a tészták felületének kenéséhez.
Régen ehhez a művelethez libatollat használtak a háziasszonyok, viszont ma már kaphatók nagyon jól tisztán tartható eszközök helyette.
😊 Mindig olyat válassz, ami nem hullajtja a szőrét, nem rozsdásodik és könnyen tisztítható.
Lehet egészen széles, vagy épp csak pici kis vékonyka, minden méretben jól jön a konyhában.
😊 Forró vízzel, fertőtlenítős mosogatószerrel jó alaposan mosd ki, öblítsd le és szárítsd meg a levegőn.
Viszont ha kellemetlen szaga van, akkor haladéktalanul dobd ki!
😊 A sütik kenéséhez használhatsz akár szilikon ecsetet is.
Ennek kicsit rugalmasabbak a szálai, ami viszont maszatolhat a kenéskor.
Érdemes kipróbálnod mindkettőt, és a végén eldöntheted, neked melyik válik be a kenéshez leginkább.
😊 Használat közben mindig egy irányban dolgozz vele, és a szálakat ne nyomd bele a tésztába, mert ellenkező esetben felsértheted vele a tészta felületét, illetve nyomot hagyhat azon.
Tanuljunk együtt sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –