Ahhoz, hogy a piskóta tésztád jól sikerüljön, ne legyen fojtós és ne is essen össze, a hozzávalókat pontosan kell kimérned.
A kanál egy elég pontatlan mérőeszköz, mert szinte minden háztartásban akad kisebb, nagyobb méretű.
Ha evőkanállal méregetsz, akkor akár fél dkg különbség is lehet egy-egy kanálnyi liszt vagy cukor mennyisége között, ez pedig befolyásolja majd a tészta állagát.
A másik, ami jellemző.
Másként méred a hozzávalót, ha tele a doboz, és másként, ha alig van benne.
Előbbinél hajlamos mindenki bőven mérni, mert van hozzávaló bőven, had legyen belőle csak abban a tésztában dögivel.
Viszont ha kifogyóban a tároló, és nincs mivel után tölteni, akkor a csapott kanál is kihozza a mennyiséget, mert ilyenkor kerül elő az “elég lesz az hozzá” szemlélet.
Arra kérlek, ha nem akarod újra sütni a tésztát, vagy bosszankodni, hogy miért nem sikerült a piskótád, hiszen a múltkor olyan klassz volt, akkor hagyd abba a kanalazgatást és vedd elő a mérleget.
A pontos munka mindig meghozza a kívánt eredményt.
Sütit sütni pedig csak így lehet!
Tanuljuk meg együtt precízen piskótát sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤ –